stroomstoring

Stroomstoring

Kortsluiting, stroomuitval, oftewel een stroomstoring. Erg vervelend als u net uw favoriete serie aan het kijken was. Soms wordt een storing veroorzaakt door graafwerkzaamheden waar u niets aan kunt doen. Tevens kan er iets mis zijn met uw elektriciteit kabels. Mocht het aan uw elektriciteit kabels liggen dan is het aanbevolen om een elektricien in te schakelen. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste stroomstoring specialist. Via onze website kunt u het offerteformulier invullen met uw gegevens en beschrijving van de opdracht. Vervolgens krijgt u binnen enkele dagen vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5) opgestuurd. Vergelijk deze offertes op prijs en voorwaarden en maak uw keuze.

Mogelijke oorzaken

Een stroomstoring heeft een aantal mogelijke oorzaken. In huis is een veelvoorkomende oorzaak van uitgevallen stroom dat er kortsluiting plaatsvindt. Verder kan er een elektriciteit storing in de kabel zitten of er is een energiebron uitgevallen. Hiervoor moet u op zoek naar waar de elektriciteit storing zich bevind. Mochten uw buren ook stroomuitval hebben dan zit er waarschijnlijk een stroomstoring in het netwerk. Deze elektriciteit storing is zelf lastig op te lossen. Daarvoor kunt u de stroomstoring telefonisch doorgeven via het gratis nationale telefoonnummer voor stroomstoringen (0800-9009). Daarbij kunt u contact opnemen met een elektricien om advies te vragen over de stroomuitval.

Kortsluiting

Bij elektriciteit proeven wordt een kortsluiting vaak bewust tot stand gebracht om een elektriciteit bewerking te testen. Daarentegen is kortsluiting in huis vaak niet bewust. De elektriciteit storing kan worden veroorzaakt in een apparaat, door blikseminslag, of door een beschadiging in een elektrische installatie. Het kan zich in een apparaat voordoen als de isolatie van de draden beschadigd is. Hierdoor komen twee polen met elkaar in contact waardoor een hoge stroom gaat lopen bij een lage weerstand. Om kortsluiting te voorkomen plaatst u een elektriciteit zekering als beveiliging. Denk hier aan smeltveiligheid, een mechanische of elektrische zekering om uitgevallen stroom te voorkomen.

Wat te doen?

Bij stroomuitval valt de elektriciteit weg. Het eerste wat u doet is kijken in de meterkast. In de groepenkast kan duidelijk worden waar de storing van de stroomuitval zit. U kunt zien of de stoppen zijn gesprongen of dat er een beveiliging is ingeschakeld. Is er een storing in een groep? Ontkoppel dan alle apparaten op die groep. Heeft u geen storing meer? Dan ligt het aan de apparaten. Indien de groep nog niet werkt dan is er een onderbreking in uw bekabeling. Wanneer de stroomuitval aan de bekabeling ligt moet u een elektricien inschakelen. Vul het offerteformulier in via onze website om de juiste stroomstoring specialist te vinden in uw regio.

Stroom uitgevallen

Als er door een stroomstoring de stroom is uitgevallen kan dit eventjes duren maar u kan ook langere tijd stroomuitval van de elektriciteit hebben. Tegenwoordig zijn we zo afhankelijk van elektriciteit geworden dat een langdurige stroomstoring al snel tot problemen kan leiden. Denk aan stroomuitval bij telefooncentrales waardoor er geen verbinding is of uitgevallen cv-installaties. Hiervoor moet u zich voorbereiden. Ten eerste is het handig om zaklampen en kaarsen/waxinelichtjes in huis te hebben voor stroomuitval. Daarnaast is het raadzaam om tijdens een storing al uw stekkers uit het stopcontact te halen. U voorkomt schade aan uw apparaten als de stroom er weer opspringt. Tevens is er dan geen sprake van overbelasting als de stroomuitval is verholpen.


elektriciteit storing

Noodstroom

In een ziekenhuis is het vanzelfsprekend dat er noodstroom aanwezig is mocht de stroom uitgevallen zijn. Het is mogelijk om uzelf ook van noodstroom te voorzien tijdens een stroomstoring. Een populair product voor noodstroom zijn de UPS apparaten. UPS staat voor Uninterruptible Power Supply, oftewel letterlijk vertaald ‘Ononderbroken stroomvoorziening’. Dit apparaat beschermt tijdens de storing tegen piekspanning en levert tijdelijk noodstroom tijdens een stroomstoring. Hierdoor worden uw gegevens en apparatuur niet beschadigd. Deze kunt u voor stroomuitval in allerlei soorten en maten aanschaffen. De prijzen liggen ongeveer tussen de €100,- en €600,-.
elektricien offerte

kortsluiting

Recht op schadevergoeding?

Als een stroomstoring lang aanhoudt dan heeft u voor de duur van de stroomuitval recht op een schadevergoeding. Deze schadevergoeding geldt alleen als de schuld bij uw netbeheerder ligt. Als de stroomstoring door graafwerkzaamheden komt dan ligt de verantwoordelijkheid niet bij de netbeheerder. Als u de eerste 4 uren van de storing nog geen elektriciteit heeft dan ontvangt u €35,- schadevergoeding. Mocht de storing aanhouden voor langere tijd dan komt er elke 4 uren €20,- extra bij. Indien u schade heeft geleden door de stroomstoring en de netbeheerder is verantwoordelijk dan krijgt u een vergoeding voor de stroomuitval. Heeft u tijdens de stroomuitval schade opgelopen? Dan heeft u recht op een vergoeding van maximaal €3500,-.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Heeft u regelmatig last van stroomstoringen en is de stroom weer uitgevallen? Dan heeft u hulp nodig van een elektricien. Gaat dit om stroomuitval, kortsluiting of aanschaf van noodstroom? Wij helpen u graag. Vul ons offerteformulier in met uw gegevens en een beschrijving van de opdracht en vind zo snel mogelijk de juiste stroomstoring specialist. U ontvangt binnen een paar dagen vrijblijvend meerdere offertes (het maximum is 5) zodat u deze kan vergelijken op prijs en voorwaarden. Op deze manier kiest u voor de elektricien die bij uw opdracht past. Wij garanderen dat u altijd goed en vakkundig geholpen wordt.