huisbeveiliging

Huisbeveiliging

Het is geen fijn idee dat iemand ’s nachts uw huis binnenkomt en uw elektronica, sieraden en persoonlijke spullen meeneemt. Het idee van brand in uw woning is ook niet fijn, bovendien is dit erg gevaarlijk. Met huisbeveiliging hebt u de mogelijkheid om u al uw kostbare spullen maar tevens uzelf en uw huisgenoten te beveiligen. Er bestaan vele verschillende mogelijkheden met betrekking tot woonhuisbeveiliging. Denk bijvoorbeeld aan brandbeveiliging en inbraakbeveiliging. U vindt hier tips en informatie over woonhuisbeveiliging. Elektrowerken.nl is een landelijk netwerk van elektrotechnische installatiebedrijven. Via het offerteformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend offertes aan. Door deze met elkaar te vergelijken kunt u voor de installateur met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen.

Camera beveiliging

Een manier van beveiligen tegen woninginbraak is met behulp van camerabewaking. Bij particulieren wordt camera beveiliging steeds vaker gebruikt als huisbeveiliging. Een camera is een ideale manier om uw huis te beveiligen. Dankzij een camera kijkt u vanuit uw huis wat er buiten aan de hand is en zo nodig belt u het alarmnummer. Op deze manier draagt een camera zeker bij aan de beveiliging tegen woninginbraak. Een camera draagt echter nog op een andere manier bij aan de inbraakbeveiliging. Wanneer een inbreker een camera ziet dan zal hij of zij sneller doorlopen naar de volgende woning. Bovendien hebben de meeste camera’s een opneemfunctie zodat u achteraf de mogelijkheid hebt om te bekijken wat er is gebeurd.

Raam- en deurbeveiliging

Wilt u thuis veilig wonen? Raambeveiliging en deurbeveiliging zijn erg belangrijk tegen een eventuele woninginbraak. Bij raambeveiliging en deurbeveiliging is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. Dit zijn de scharnieren, sloten en schuiven waarmee u deuren en ramen afsluit. Wanneer dit van goede kwaliteit is zal een indringer minder makkelijk binnenkomen. Het hang- en sluitwerk van raambeveiliging en deurbeveiliging heeft het SKG-keurmerk, dit houdt in dat het is getest op duurzaamheid en sterkte. Het keurmerk heeft 1, 2 of 3 sterren. Voor de beste raambeveiliging en deurbeveiliging is hang- en sluitwerk met 3 sterren de juiste keus.

Brandbeveiliging

Eén onderdeel van huisbeveiliging is beveiliging tegen brand. Het is erg belangrijk om uw huis tegen brand te beveiligen. Een kleine brand, in bijvoorbeeld uw keuken, is in sommige gevallen zelf te blussen. Het is daarom verstandig om altijd een brandblusser en branddeken in de buurt te hebben als brandbeveiliging. Plaats minimaal één rookmelder op elke verdieping. Een rookmelder is een vorm van brandbeveiliging die een hoorbaar signaal uitzendt in geval van brand zodat u snel uw huis kunt. Controleer regelmatig de batterijen zodat u weet of de rookmelder nog werkt. Op deze manier weet u zeker dat het goed zit met de brandbeveiliging in uw huis.

Alarmsysteem

Een inbreker kan binnen 30 seconden een huis binnenkomen zonder goede inbraakbeveiliging. Het is mogelijk om dit te voorkomen door uw huis te beveiligen met een camera en goed hang- en sluitwerk. Ook een draadloos alarmsysteem is een vorm van huisbeveiliging waardoor het erg moeilijk wordt om onopgemerkt in te breken in een huis. Een huisalarm merkt het wanneer iemand via een deur of raam wil binnenkomen. Vervolgens stuurt het alarmsysteem een signaal naar de alarmcentrale of de contactpersoon. Bovendien klinkt er een luid alarm wat de inbreker afschrikt en u waarschuwt. Meestal krijgt u een raamsticker bij uw alarmsysteem, hiermee maakt u duidelijk dat u beveiligd bent met een alarmsysteem.


Huisbeveiliging tips

U wilt natuurlijk thuis veilig wonen. Naast de eerder gegeven tips over het beveiligen van uw woning, volgen hier nog een aantal andere tips met betrekking tot huisbeveiliging. Kies een draadloos alarmsysteem of beveiligingscamera. Het is mogelijk om deze via een app op afstand te bedienen. Ideaal wanneer u onderweg bent of als u vanaf uw bank wilt kijken wie er op de stoep staat. Andere tips met betrekking tot veilig wonen zijn: het buiten gezichtsveld plaatsen van waardevolle spullen en het gebruik van buitenverlichting met een bewegingssensor. Twee andere tips ten behoeve van de beveiliging zijn dat u altijd alle deuren en ramen moet sluiten wanneer u weggaat.
huis beveiligen

Huisbeveiliging prijzen

Dankzij huisbeveiliging houdt u uw spullen maar ook uzelf en uw huisgenoten veilig. Het is mogelijk om de woning op verschillende manieren te beveiligen. Een draadloos alarmsysteem, deur- en raambeveiliging en andere manieren van beveiliging maken thuis veilig wonen eenvoudig. U bent natuurlijk benieuwd naar de prijs van huisbeveiliging. De prijs van de juiste beveiliging hangt van verschillende factoren af. De kosten van de verschillende manieren van beveiligen zijn hierop van invloed. Bij een complete woonhuisbeveiliging bent u meer kosten kwijt dan alleen de kosten van een draadloos huisalarm. Een alarmsysteem kost €250,- tot €600,- en camerabewaking kost zo’n €100,- tot €300,-, afhankelijk van uw woning.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Dankzij woonhuisbeveiliging bent u beter beveiligd tegen woninginbraak. Bent u overtuigd van de voordelen van huisbeveiliging? Kunt u thuis wel wat extra beveiliging gebruiken? U bent bij ons aan het juiste adres! Elektrowerken.nl is een landelijk netwerk van elektrotechnische installatiebedrijven, er zit altijd een installateur bij u in de regio. Via het offerteformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door deze met elkaar te vergelijken kunt u voor de installateur met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Wij helpen u graag bij het installeren van inbraakbeveiliging zodat u thuis veilig kunt wonen.